Laat geen spullen in huis rond slingeren! dus ook niet de afstandsbediening of speelgoed van kinderen. Kleine spullen zoals sokken, doosje medicijnen kunnen al voor grote problemen zorgen.

Let op giftige kamer- en tuinplanten (o.a. Azalea, Witte aronskelk, Dieffenbachia, Philodendron, Lelietje-van-dalen, aardappel, Rhodondendron).

Laat geen etenswaren rond slingeren die voor honden giftig zijn, zoals chocolade, of producten met rozijnen, maar ook etenswaren op het aanrecht laten liggen is niet handig. Berg eten op zodat de hond er niet bij kan.

Zorg ervoor dat je hond niet in de prullenbak kan. Los van de rommel die het geeft, kunnen er bijvoorbeeld ook scherpe voorwerpen inzitten zoals een scheermesje, een glasscherf of een kippenbotje, die schadelijk zijn voor je hond.

Let op dat de hond niet bij stroomkabels kan komen. Je kunt de kabels wegwerken achter een plint.

Laat geen kleine spulletjes rondslingeren, een pup kan daarin stikken.

Heb je een tuin met vijver? Of een tuin die niet goed omheind is, laat je pup dan nooit zonder toezicht de tuin.

Zorg dat schoenen, pantoffels en sokken niet op plekken liggen waar de hond bij kan.

Als de hond toch iets te pakken heeft wat hij niet mag hebben, probeer dit dan niet uit zijn bek te trekken. Honden vinden het niet fijn als je met je handen in zijn bek zit te wroeten, daarnaast is het geen wat de hond gevonden, zijn bezit. Leer de hond om te ruilen met iets lekkers of een leuk speeltje!