Over ons

Hondenschool op maat

Professionele begeleiding en deskundig advies op al uw vragen over uw hond.

Hondenschool op Maat is een Quiebus licentie hondenschool. Dit betekent dat wij ons houden aan de kaders die gesteld worden door Quiebus. Voor meer informatie, zie: www.quiebus.nl.

Wij hanteren de volgende principes:

Fouten worden voorkomen en ongewenst gedrag wordt omgezet in gewenst gedrag

Gewenst gedrag wordt beloond

De methode moet voor de meeste eigenaren gemakkelijk zijn uit te voeren.

De methode is gericht op het stapsgewijs opbouwen van de oefeningen

De methode mag geen agressie of angst bij de hond opwekken

De methode is gericht op maatwerk het aanleren van de oefeningen worden altijd op u en de hond aangepast.

Groepen zijn niet groter dan 8 deelnemers.

Even voorstellen

Lees meer over mijn visie op hondentraining

Correctiematerialen

In onze aanpak staat het welzijn van uw hond altijd centraal. Omdat uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat correctiematerialen (slipketting, half slips, halti, gentle-leader, anti-trektuig etc.) het welzijn van uw hond en zijn vertrouwen in u ernstig aantasten, zullen wij nooit gebruik maken van genoemde en/of andere correctiematerialen.

Visie

Leer uw hond te lezen

Hondenschool op Maat vindt het belangrijk dat u en uw hond een fijne relatie met elkaar kunnen opbouwen die gebaseerd is op wederzijds vertrouwen en veiligheid. Waarbij het welzijn van de hond centraal staat. De hond in het algemeen is niet in staat om voor zijn eigen belangen op te komen. Wij vindend dan ook dat eigenaren het goede voorbeeld dienen te geven. Goed voorbeeld doet goed volgen!

U moet weten dat de hond niet met een Nederlands woordenboek is geboren. De hond moet leren begrijpen wat u bedoelt zonder dat er gebruik wordt gemaakt van agressie op welke manier dan ook.

Positieve training methoden

Hondenschool staat voor positief trainen. Nieuwe wetenschappelijke onderzoeken wijzen uit dat trainen op een positieve manier, dus door gewenst gedrag te belonen middels stembeloningen en brokjes tot een beter resultaat leidt. De hond vindt het leuk om met uw samen te werken en leert hierdoor sneller.

Zo leert u bijvoorbeeld door middel van brokjes en gezellig kletsen met uw hond, hoe makkelijk het is om uw hond aan een slappe lijn met u mee te ;aten lopen.

Vanuit deze visie en werkwijze wordt het ook voor u mogelijk om het gedrag van uw hond te versterken of blijvend te veranderen in gewenst gedrag, zonder het gebruik van correctiematerialen.

Wij bieden u een uitstekend (her)opvoedingsadvies of een speciaal voor u en uw hond op maat gemaakte gedragstherapie. Wij kijken aandachtig naar ieders persoonlijke situatie alvorens wij een plan opstellen. Geen baas en hond zijn hetzelfde, dus er is geen standaardoplossing voor iedereen!

Contact

Heeft u vragen of u wilt een cursus volgen? Neem contact op via e-mail of per telefoon.