Hoe moeilijk kan het soms zijn om even tot 10 te tellen als je hond niet luistert en nog even met zijn eigen agenda bezig is. Toch helpt het om juist op deze momenten de rust te nemen en tot 10 te tellen, even diep adem te halen en weer doorgaan. Want wanneer je je frustraties op je hond gaat af reageren, ben je eigenlijk bezig om je relatie met je hond te verstoren. Dan wordt bijvoorbeeld het “hier” komen ineens geen feestje meer, maar merkt de hond al aan je stem, oh dit is foute boel, dus ga nog maar lekker door waar ik mee bezig ben. Wat ik wil zeggen is, beloon altijd je hond als die komt met wat lekkers en natuurlijk een verbale beloning, al duurt het soms wat langer, maar voorkom dat de hond de volgende keer helemaal niet meer komt. Het is ook prima om je hond de belonen met wat lekkers als die tijdens de wandeling even bij je komt kijken of contact maakt met je. Zorg altijd dat jij leuk bent en blijft waardoor het voor de hond niet moeilijk wordt om te kiezen.