Ik ben van mening dat de hond niet in staat is om voor zijn eigen belangen op te komen, de hond heeft ons daarbij nodig om een fijn en gelukkig leven te hebben. Er zijn verschillende soorten hondenscholen die het allemaal net weer even anders doen.  De Quiebus methode staat voor een positieve omgang met je hond, niet op basis van macht maar op basis van wederzijds vertrouwen en respect, elke vorm van agressie, het gebruiken van correctiemiddelen zoals slipkettingen, anti trektuigen of halti’s worden per direct afgekeurd omdat dit het welzijn van de hond ernstig aantast. Ook zijn er helaas nog genoeg hondenscholen die gebruik maken van ouderwetse en achterhaalde methodes in het opvoeden van een hond. Al deze methodes roepen angst en of agressie op bij de hond. Ook zijn er genoeg hondenscholen, die weliswaar een positieve insteek hebben, maar die toch manieren gebruiken om ongewenst gedrag van de hond middels een negatieve manier proberen te stoppen. 

De Quiebus methode staat voor 100% op een positieve manier met je hond omgaan. Ook elk ongewenst gedrag van de hond kan middels een positieve manier van trainen omgebogen worden. Dit maakt de Quiebus methode Uniek.